Igår var det som sagt dags för Örtskola tillsammans med Spisa. Det blev en smakrik kväll där de färska ekologiska örterna från SPISA hade huvudrollen. Jag stod som värd denna afton som representant för Spot &Tell. Vilka härliga människor jag får träffa som bloggare! Underbart! Spisa bjöd in för att berätta om SPISA vars kryddorna sätter färg och smaksätter mat men även på desserter och drycker. SPISA vill att även hemmakocken ska kunna förgylla vardagsmaten lite extra med dessa godingar och våga leka kockar. Deras koncept är att "Lyssna på kunden, dom vet vad dom vill ha" SPISA tog därför kontakt med kunderna och frågade vad vi vill ha när vi köper örter. Många gav samma svar: Det ska vara svenskt, ekologiskt, närproducerat och man vill finna den ört man söker många blad och lång hållbarhet. Nu finns örterna här, de färgrika påsarna som gör det lätt att se vad det är, En favoritfunktion för min del är QR-koden på påsen som ger mig som kund recept och inspiration! Härligt! Och vilken kväll det blev! WOW! [caption id="attachment_27831" align="aligncenter" width="804"] Representanter från Spisa, Gertrud och Jerry, pratade om det gröna guldet som vi fick dofta och smaka på.[/caption] [caption id="attachment_27830" align="aligncenter" width="804"] Kvällens mästerkock Paul Svensson bjöd på en kulinarisk NIO rätters smaksensation med sprakande färger och örter. Jag älskar när kockar ser maten som konst. Fantastiskt.Ser ni killen till vänster? Det är Enrique som var den OTROLIGA kocken på The Lodge när jag var där.[/caption] [caption id="attachment_27828" align="aligncenter" width="804"] Asså..... är det vackert eller????[/caption] [caption id="attachment_27829" align="aligncenter" width="804"] Gästerna var 15 bloggare, några känner ni väl igen? Cecce, Poppis, Rebecca och Marica. En ny bekantskap var Diana och flera andra. I mitten ser ni den läckra goodiebagen bloggarna fick. Och nedan ser ni bloggare in action ;) [/caption] [caption id="attachment_27833" align="aligncenter" width="1000"] Jag vill även tacka Nya Latin och deras restaurangpersonal. Vilket ställe, dom går i första ledet i framtidens skolmat. Detta MÅSTE jag få skriva om, det är imponerande. Fem rätter till eleverna att välja på i en food court ... Kockar med flera års erfarenhet som arbetar där.... Och till samma peng som all annan skolmat. Ni är kungar![/caption]