GODMORGON från vackra och magiska Bornholm, Jag längtar efter ännu en dag här på Solskensön. Här är SÅ vackert! Jag var här som barn och jag ska erkänna att jag är chockad. Jag hade inte en aning om att Bornholm hade så mycket att erbjuda. Nu sitter jag i sängen på vackra Hotel Nordlandet och ska försöka samla intrycken från gårdagen. Vi checkade in på Hotel Nordlandet igår. Östersjön finns precis vid husknuten och jag vet inte hur många gånger jag har ställt mig där ute för att och njuta av utsikten. Hotel Nordlandet är inspirerat av den vackra omgivningen på Bornholm och självklart också havet. Inredningen i rummen är sådan som jag som uppskattar som mest, nordiskt och modernt. Alla rummen är nyrenoverade och med sagolik utsikt över Östersjön och har L:A Bruket produkter, det känns lyxigt! Det finns både lägenheter och rum som kostar från cirka 1.290 DKK. Mitt rum är så charmigt med bjälkar i taket! På eftermiddagen hade vi fri lek. Det fanns cyklar för de som ville ta sig en liten cykeltur, eller kunde de som ville ta en vandringstur på Hammerknuden. Några av oss ville stanna och ta en drink på hotellets restaurang Underbar. Gissa vilket jag och Åse valde? Vi tog första parkett mot Östersjön och en god drink. Tjejen som jobbade på restaurangen på Underbar var verkligen UNDERBAR. Hon gjorde en otroligt god drink med rabarber, äpple, gin, dragon och massa annat. På kvällen åt vi middag på restaurangen Underbar som ligger i anslutningen till hotellet. Här möts med av en utsikt över Östersjön. Senare på kvällen kom Helle Mogensen från Destination Bornholm för att gå igenom våra två dagar på denna sagolika solskensö. Kolla in denna förrätt med endast lokala producenter av kvalitetsmat. Det mesta kommer från en gård i närheten som vi ska besöka på torsdag så jag väntar med att berätta om det som ligger på tallriken. Igår gjorde jag något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag smakade på ankhjärta. Och jag skäms nästan för att säga att jag tyckte att det smakade otroligt gott när jag var en sådan motståndare från början. Vi är fem som reser tillsammans. Jag ska presentera de alla för dig. Huvudrätt med torsk, ramslök, sparris, ärtskott och annat gott. Det var en otroligt fräsch och lätt måltid men ändå mättande. Jag uppskattar restauranger som lägger fokus på huvudingrediensen istället för att krångla till det med tillbehör som egentligen inte behövs. När klockan var tio var vi alla nöjda för kvällen och smög upp på våra fina rum. Ljuset låg kvar över Östersjön och vi alla somnade säkert som stockar till ljudet av måsens skri och skvalpande vatten utanför fönstret. Carpe Diem.