––INLÄGGET ÄR GJORT I SAMBAND MED EN PRESSRESA TILLSAMMANS MED VISIT DENMARK UTAN KRAV PÅ MOTPRESTATION—- Förlåt, jag ber om ursäkt för kommande saliv skapande inlägg för nu kommer ett inlägg om Petet Beier. Har du varit i chokladparadiset utanför Helsingör? Nähä? Men serru det har jag, Mrs Martinsson her self. Jag var väl inte helt ensam eftersom vi var en grupp som var där samtidigt men jag låtsas så känns det bra i alla fall för en chokladälskare som mig. Så det var inte Peter Beier som fick mitt saliv att öka utan det var faktiskt chokladen. Vad tror du om mig egentligen? 😜 På pressresan på den Danska Rivieran- Nordsjälland fick vi träffa danska choklad kungen Peter Beier som skapat ett imperium med sin fina choklad och familjeverksamhet sedan 1996. Vi arbejder, hvor vi bor, og bor hvor vi arbejder. Alle i familien er involveret i en eller anden grad- om det er at drive virksomheden, arbejde i vores butikker eller blot komme med nye ideer og inputs. Vores kærlighed for chokolade og for hinanden er, hvad der binder os sammen som familie og det der driver vores livs værk - Peter Beier Chokolade. Numera är Peter också känd för att skapa en helt ny sorts choklad, Ruby chokolade! Denna nyhet kom först i år, april för att vara exakt. Och vad innebär "Ruby" då? Jo tidigare fanns det tre sorters choklad, mörk, ljus och vit och nu kom alltså Ruby som är en fjärde chokladsort. Made by Peter Beier him self. Det bästa med Ruby chokladen är att den är HELT naturlig utan vare sig E-nummer eller färgämnen. Den vackra färgen kommer från en kakaoböna som gör att sen lyser av rubinfärgen. Jag tyckte att det smakade lite som en fruktig vit choklad utan att vara för söt. MUMS Kan du inte ta dig till någon av hans butiker runt om i världen kan du shoppa online faktiskt! Tror du att vi var lyckliga som fick smaka hur mycket vi ville? All choklad som säljs i Peter Beiers namn är 100% handgjord och smaken kommer från deras egna plantage i Dominikanska republiken. De råvaror som används kommer från Örsholt Gods som ägs och bebos av Peter och hans familj. Mirka och Carola njöt båda två =) Vi fick lära oss det bästa sättet för att smaka på choklad. Då lägger du din bit på tungan och låter den vara där i 20 sek (om du kan). Sen börjar du sakta smaka på alla smaker. Det lurar hjärnan att du får i dig så mycket mer choklad än vad du egentligen får. Smart. Men omöjligt för mig som kan vräka i mig! I fabriken fanns även en egen liten kakaoböne-odling. Peter berättade om skillnaderna mellan vår kultur och den Dominikanska. Så himla roligt att få höra! Sen fick vi ta en runda på hans fantastisk gods, bara det var en otrolig upplevelse att se honom stolt visa upp sitt hem och sitt livsverk som han delar med familjen. Här planteras det för fullt som sedan används på alla de bästa sätt. Om du har vägarna förbi Peters härliga ställe utanför Helsingör tycker jag VERKLIGEN att du ska åka dit!! Det är ganska coolt att säga att man faktiskt har fått smaka på en choklad som inte många i världen har smakat på eller ens sett. Och Peter, tack för din gästvänlighet!