Hej fina, Det känns lite stressigt nu.. Om ett dygn åker vi iväg i två veckor och jag har inte ens börjat packa :O. Det är inte alls likt mig! Förra veckan hittade jag ett recept på mjukglass i mina gömmor, jag har haft det sparat i 100 år typ och blev så glad när jag hittade det igen. Jag tycker egentligen inte att det är bra att hitta en massa substitutgrejer men ibland när man är sugen är det ganska bra att ta till. Tyvärr känner jag mig triggad av det minsta lilla sockersöta jag får i mig... Vill du testa så kan jag verkligen rekommendera detta receptet. Både jag och mannen smaskade lyckligt i oss den goda glassen! Mira gjorde också tummen upp =) Detta räckte till fyra personer gott och väl! 3 dl grädde 3 ägg 1/2 dl Sukrin Melis (jag tog Icas sötströ) 1/2 tsk vaniljpulver Gör så här: 1. Vispa grädden i en bunke. 2. Vispa ägg, sötning och vaniljpulver i en egen bunke. Vispa så fluffigt som det bara går men det blir inte så fluffigt. 3. Vänd ner den vispade grädden bland äggen. 4. Sätt på din glassmaskin och häll i den goda smeten. 5. Låt glassmaskinen jobba i ca 15 minuter om du vill ha mjukglass. Längre om du vill ha fastare konsistens! Tiden kan också bero på vilken maskin du har. Detta är ett superbra grundrecept på glass och du kan smaksätta med din egen favorit. Nästa gång ska jag prova med lakritspulver 😀 Har du ingen glassmaskin? Ställ in en bytta i frysen och rör runt vid flera tillfällen!