Mannen och Mira är i Norrland (Norrköping är Norrland för en skåning) och dom lever la dolce vita. Mannen kan inte köra en vanlig bil så han har till och med privatchaufför. Och sen har han bakat hela dagen. Jag gav honom en hint om ett recept på Dumlesnitt jag hittade på Jennys matblogg. Nu bakar han Dumlekakorna, I NORRLAND!! och inte nog med det så bakas det semlebullar med..... Jag ÄLSKAR semlor! Jag ska vara honom tacksam resten av livet för att han inte utsätter mig för frestelse i alla fall. Fast det första jag gjorde var att räkna ut pointsen, för när jag kommer till Norrland ska jag ha en Dumlekaka till kaffet. Så det så. 220 gr smör 4 msk ljus sirap 2dl socker 5dl mjöl 1,5tsk bakpulver 1msk vaniljsocker 13 bitar dumle. Blanda socker och rumstempererat smör. Häll sedan i och blanda sirapen. Blanda ihop dom torra ingredienserna i egen skål och sedan blanda ihop med smörblandningen. Skär upp dumlebitarna i små bitar och vänd ner i smeten så den blandas. Dela upp i fyra delar som du gör längder av på två plåtar. Tunnare för torra kakor och lite tjockare för lite segare kakor. Grädda i 200 grader tills dom får fin färg. Runt 10 minuter. Om du skär kakorna i 60 bitar blir pro pointsen 2 st/kaka. MUMS!