Men vad trodde jag.. Jag gav mig på att baka igår. Karlsbadergifflar. Hela Sverige bakar, släng dig i väggen liksom. Fnulan goes crazy! Mina kollegor som är proffs på att baka, Nina, Bambi och Ulrika kräks nog när dom ser vad jag åstadkom för kaos på bakplåten. Det ser ut som en bakplåt med bakverk som fått magsjuka eller nått... Cornelia sa lite snällt, - Men mamma, dom var ju FAKTISKT goda... Faktiskt? Vadå faktiskt? Trodde hon inte det eller =) Karlsbadergifflar, 24 stycken 50 g jäst 225 g smör 2 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 3/4 dl strösocker 1 ägg 1 msk bakpulver ca 10 dl vetemjöl Fyllning: 75 g smör 75 g mald mandel 3/4 dl strösocker Till pensling: ägg mandelspån Ugn: 250° Gör så här: Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och till-sätt mjölken och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, ägg och bakpulver blandat med mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, mandel och socker. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut bitarna till längder som är 50x17 cm. Skär längderna i 12 trekanter. Lägg en klick fyllning på den breda änden och rulla ihop mot spetsen. Lägg gifflarna på en plåt med bakpapper med spetsen ner. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Smaklig måltid Jaja, jag tog väl för mkt gojja i då... erkänner! Och jag gjorde inte bullarna riktigt täta.. förlåt... [caption id="" align="alignnone" width="800"] Hahaha men herregud, hur ser dom ut?[/caption]