Varför ska man undvika gluten vid stress? Förra helgen hade vi en föreläsning med Anna om gluten och vad det gör med oss. Varför anser hon att vi ska försöka undvika det när vi är stressade? Detta berättade Anna: Gluten har jättestor påverkan på våra hjärnor och framförallt är det vete som inte är bra. Det gluten vi äter idag är inte naturligt utan förstört för 50 år sedan för att vi ska få mer ut av det. Istället för som det var i sin ursprung med 14 kromosomer har vi idag tillsatt grejer så det finns 42 kromosomer. Hur det med en massa extra onaturliga tillsatser tror du? Varför är gluten skadligt? All mat vi får i oss fungerar som byggstenar till vår kropp. När då onaturlig (förädlad) gluten kommer ner i maskineriet skapas fel information som kroppen inte kan hantera eftersom kromosomantalet har förändrats. Gluten ökar inflammationen i kroppen som i sin tur skapar eller förvärrar stressproblem. Det kan också minska blodflödet till våra hjärnor som sedan resulterar i depression, ångest, inlärningsproblem och drabbas av huvudvärk ofta. Vårt tarmludd försvinner också vid celiaki och då får vi ett sämre näringsintag. Gluten skapar en ständig inflammation i kroppen så att det känns som att du går runt i en ständig miniinfluensa. Låter det bra? Varför är det svårt att sluta med gluten? Det är så pass illa att gluten fungerar som ett morfin för kroppen, därför får vi abstinens när vi vill sluta. Gluten är alltså som en drog! Det behöver absolut inte bara vara gluten som skapar stress men om kroppen redan är stressad och utsatt kropp så är det bra att göra det man kan innan bubblan spricker fullständigt. Gluten gör oss tyvärr absolut inte pigga och friska tyvärr.... Hur mycket vi än vill och hur gott det än är. Vad tycker/gör jag? Efter föreläsningen är jag övertygad om att min hjärndimma och stressymtom beror mycket på gluten. När jag är utan "giftet" mår jag mycket bättre. Varför ska jag då utsätta min kropp för det? Jag ska försöka undvika drogen så mycket jag bara kan. Alla gör som dom vill! Om du vill veta mer eller grotta in dig, då ska du absolut gå in och läsa hos kloka och intelligenta Anna Hallén Buitenhuis som kan allt!! Det jag har skrivit kommer från vår föreläsning med Anna. Jag ber om ursäkt om jag har missuppfattat något men då säger nog fröken till ;). Uppdatering: Anna berättar att det finns ingen forskning på att gluten är bra eller 100% ofarligt. Du får själv bestämma vilken forskning du vill lita på. Alla äter vad de vill och tror på. Hur ska vi kunna komma fram till det bästa om inte forskarna kan göra det? Lyssna på DIN kropp. Den berättar för dig vad som är rätt! Kloka fina Anna som delar med sig av all kunskap. Här kan du läsa mer om mina lärdomar.