Härligt att ha köksmästaren till bords! Förlåt kära vän jag blev upptagen med köksmästaren igår. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt men den trevliga kvällen vi hade ville jag inte vara utan. Fina vänner, god mat, god dryck, lyxigt dukat och köksmästaren som kock. Kan det bli bättre? Det kan det säkert men för stunden var detta gourmet upplägg i toppklass. Jag har varit på detta en gång tidigare och det kan du läsa om den gångens Chefs Table här. Igår var det köksmästarens fantasi och kreativa sida som tog plats på tallrikarna. Vi var sju influensers som var inbjudna till Chefs Table på Scandic Triangeln. Ett koncept som hotellet har kört nu på våren. Du köper din plats för 995 kr och då ingår SEX rätter och SEX glas alkoholdrycker (eller alkoholfritt såklart). Det unika med platsen är att det är en utvald kock som står för matlagningen och menyn är superhemlig in i det sista. Speciellt utvalda viner som ska gifta sig med maten på tallriken serveras efter en kunnig presentation om varför just detta vin valts ut. Jag måste säga att Scandics hotell är numera mer än att bara sova över... Det är ett restauranghotell som ALLA kan besöka, och maten är GOD! Temat för kvällen var vegetariskt. Min första tanke var, NU DÖR JAG. Jag kan INTE äta vegetariskt... Välkomna till bords! På Chefs Table har man ett eget litet kryp in där det är superfint dukat och ombonat. Det bästa är att det är endast 10 personer som är med och man kan prata med alla. Du kan boka för tio om du vill, eller för bara dig själv. Tänk vilka nya dörrar det kan öppna med nya kontakter! Första förrätten var en klar soppa på rödbetsbuljong, mozzarella och vackra blomster Andra förrätten var en härlig blandning av rotfrukter, rädisa, gurka och andra naturliga och fräscha smaker. Sparris, blåbärs"glitter", vaktelägg, senapsfrön, vad sägs om det? Varenda rätt presenterades med kärlek och en historia bakom. Våra kockar är artister! Med smaker och traditioner från kocken Dareks hemland Polen. Utsökt kål, mums mums mums. Denna blev mångas favorit Denna blev min favorit, en sufflé med getost, björnbär och annat. Darek berättade att han får mycket inspiration av det han ser omkring sig. Det kan vara efter ett besök hos grannen eller en tur i skogen. Till denna middagen stal han ramslöksblommor hos grannen =) Efterätten ville jag inte äta upp, jag ville bara titta på det vackra konstverket på bordet. Vit choklad, iskrossad jordgubbe och något jag tror var bönor... De goda vinerna vi fick smaka till de olika rätterna, Reeam gjorde ett utmärkt jobb med att välja ut de bästa vinerna. Så ung men så mycket kompetens! Köksmästaren Darek i egen hög person! Jag blev djupt imponerad av hans respekt till jordens alla resurser. Han ville förmedla den kärlek han har till djuren, blommorna och grönsakerna genom att behandla dessa råvaror med respekt. Darek sade att han försöker se den där bonden som går upp klockan fyra på morgonen och plockar sparris till oss framför sig när han tillagar den. Han vill förädla och ta tillvara på det bonden arbetat hårt för. Fint va? Det borde vi lära oss själva och våra barn. Jag ska också berätta att Christoffer som är souschef hjälpte Darek med den fantastiska maten! Och det där med vegetariskt då? Jag överlevde och blev överraskad av smakerna man fick när man inte hade en köttbit som bas. Darek gav oss tipset, bestäm grönsaker och annat först, bestäm köttet sist. Då kan det hända mycket med våra tallrikar. Men, jag är en köttätande kvinna, jag föredrar det. Däremot var den vegetariska maten mycket vackrare! Vi influencers på middag tillsammans, Anna, Marica, Käthe, Liw, Benjamin, Moi, Åse Påse Tror du att Benjamin trivs? Jag tror det... Det var så längesedan jag träffade Åse och började nästan tjuta när jag såg henne. Finaste underbaraste vännen <3 <3 <3 Tack till alla inblandade under kvällen och jag hoppas att hela Sverige får uppleva Chefs Table!