Recept på fantastisk lax Som sagt, mannen var iväg i helgen och det tvingade denna kvinna att laga mat, det blev lax. Mitt hatobjekt.. Jag kan inte lukta på det eller äta det, men jag tog tag i denna utmaning. Mannen hade lovat Mira hennes favoritfisk men då skulle maten bli alldeles för sen så det var bara att ta tag i det och öppna mat-geni-knölarna. Och jädrarns i hoppet vad gott det blev. 750 gr laxbitar 5 dl creme fraîche franska örter 2 dl grädde 2 dl riven ost 1 purjolök 1/2 solo vitlök Salt & peppar Skiva purjolök och vitlöken och stek i ordentligt smör tills det är mjukt och lite brunt. Lägg de upptinade laxbitarna i en ugnsform, salt & peppra på båda sidorna. Täck fisken med den stekta purjon Blanda creme fraichen, grädden och osten och häll över fisken In i ugnen på 200 grader cirka 30 minuter. (Min lax var inte helt upptinad) MUMS FILLIBABBA! Skippa purjon om du eller dina familjemedlemmar dör av löksmak =) Jag har hört att lök nämligen kan vara livsfarligt i alla mängder. [caption id="attachment_65407" align="aligncenter" width="1024"] Skiva purjolök och vitlöken och stek i ordentligt smör tills det är mjukt och lite brunt.[/caption] [caption id="attachment_65408" align="aligncenter" width="1024"] Lägg de upptinade laxbitarna i en ugnsform, salt & peppra på båda sidorna. Täck fisken med den stekta purjon[/caption] [caption id="attachment_65411" align="alignnone" width="1024"] In i ugnen på 200 grader cirka 30 minuter.[/caption] Jag som undviker kolhydrater skippade potatisen men det gick hur bra som helst. Och jag dog inte av att äta den hatade fisken =) Fler recept som är Lågkolhydrat- och LCHFvänliga hittar du HÄR.