<div class="blog-yumprint-ingredient-section"> <h3 style="text-align: left;">God vitkålsgratäng</h3> <div style="text-align: left;"></div> <div style="text-align: left;">Nu ska du få ett gott recept på Vitkålsgratäng som du kan ha till köttet i helgen. Detta receptet tycker jag verkligen kan ersätta en potatisgratäng. Jag gjorde en dubbel sats så att jag har i frysen och ta fram. Jag hittade receptet hos <a href="http://56kilo.se/vitkalsgratang-lchf/" target="_blank" rel="noopener">Åse</a> men ändrade lite efter de smaker jag gillar. Jag valde andra kryddor och annan färskost. Titta in till henne för grundrecept.</div> <pre></pre> <div style="text-align: left;"><strong>Ingredienser:</strong></div> <div class="blog-yumprint-subheader" style="text-align: left;">1/2 vitkålshuvud</div> <div class="blog-yumprint-subheader" style="text-align: left;">1 gul hackad lök</div> <div class="blog-yumprint-subheader" style="text-align: left;">2 vitlöksklyftor</div> <div class="blog-yumprint-subheader" style="text-align: left;">1 dl vispgrädde 40%<br /> 200 g färskost med smak av franska örter</div> <div class="blog-yumprint-subheader" style="text-align: left;">Salt & peppar</div> <div class="blog-yumprint-subheader" style="text-align: left;">Italiensk salladskrydda (jag tog ganska mycket)</div> <div class="blog-yumprint-subheader" style="text-align: left;">2 dl riven ost</div> <pre></pre> <div class="blog-yumprint-subheader" style="text-align: left;"><strong style="font-size: 16px;">Gör såhär:</strong></div> </div> <div class="blog-yumprint-subheader" style="text-align: left;"><span style="font-size: medium;">Riv vitkålen med ett </span>rivjärn<span style="font-size: medium;"> eller som jag som är lat tog den i mathackaren =). Skiva löken utan att gråta, hacka vitlöken och stek sedan dessa mjuka i smör. Blanda ner vitkålen efter ett tag och låt röran få lite färg. Blanda ner grädde, färskost och kryddor och häll upp i snygg ugnsform.<br /> Ta den rivna osten och lägg ovanpå och sätt in i ugnen på 225 grader i tills osten fått din färg (ca 15 minuter).</span></div> <pre class="author blog-yumprint-author" style="text-align: left;"></pre> <div style="text-align: left;">Ska jag göra om den kommer jag inte att riva vitkålen så smått och sedan kanske ha i gurkmeja för att få lite färg på själva kålen som blir ganska grå och trist. <strong>Eller vet du något annat man kan färgsätta med?</strong></div> <pre></pre> <div style="text-align: left;">Andra<a href="http://www.fnulan.se//category/viktresa/lchf/" target="_blank" rel="noopener"> LCHF recept </a>hittar du <a href="http://www.fnulan.se//category/viktresa/lchf/" target="_blank" rel="noopener">HÄR</a></div> <div></div> <div> </div> <pre></pre> <div></div> <div> </div> <pre></pre> <div></div> <div> </div>