Nja.... jag är inte överens med mannens del av jul-mat-släkten. Jag tycker att dom äter julgröten helt fel. Det är en av mina julfavoriter och äter det året om faktiskt. Här hemma (utom mannen då förstås) äter vi ris a la malta med saftsås på julafton. Jag kan köpa en färdig risgrötskorv i affären och blanda med vispad grädde och vaniljsocker och äta kilovis. Jag vet inte om det är en skåne-grej eller vad det är. Jag misstänker att det är så då danskarna har sin "mandelris-gröt" som är nästan likadan. Men mannen, norrlänningen från Östergötland, han ska ha den ljummen och med sirap, mjölk och kanel. Hur ska man äta gröten enligt dig? Andra skillnader på mitt och mannens julbord är: Jag och skånska familjen har massor med brunkål och ål. Mannens och hans familj har räkomelett, strömminglåda, bruna bönor, grönkål och rödkål. Dom har dock dragit ner på det de sista åren.Vad måste du ha på julbordet? Om du bara får välja en sak? Då väljer jag utan tvekan Jansson. Mammas Jansson.