På tal om kokbok.... Min kokbok är full av min mormors recept som till exempel Kalops. Det var till mormor jag ringde om jag behövde tips och vägledning i matlagningen. Jag älskar spåren av henne i min heliga bok. Därför är det nog svårt att kassera min bok full av mormors kärlek. Nu ska du få veta hur hon gjorde sin goda Kalops. Jag gillar att jag stavat fel i kokboken, det finns ju ingen rättstavning när man skriver med penna =) Ingredienser: Ett paket grytbitar (Är du med i VV ta kycklingfilé istället) 2 Morötter 1 Lök 5 Lagerblad Lagom många hela kryddpepparkorn Salt 5 msk vetemjöl Vatten Colloritsoja Smör att steka i Eventuell 5 msk maizena Viktväktare: Totalt för hela grytan är TRETTON points om du använder kyckling! Stek i flytande margarin. Rödbetor gratis men plussa på om du äter potatis. Galet LCHF: Skippa mjölet och ta en valfri redning, servera med blomkål istället för potatis Pudra över mjöl på grytbitarna och rulla runt dom och stek dom sedan lätt i en gryta Skala morötter och dela i mindre bitar och dela även löken i fyra delar Släng ner morötter, lök, lagerblad, kryddpepparkorn bland köttet och salta Häll på vatten så att det täcker och låt det koka upp för att sen stå och bubbla i cirka en timme. Jag skummar alltid bort "skitet" som börjar flytta upp på toppen. Använder du kycklingfilé istället så kan det inte koka lika länge När kalopsen har kokat klart häll på coloritsoja och smaka av. Min man gillar inte "vattning" kalops så jag reder alltid med Maizena Låt det bubbla till sig och smaka av igen, och igen och igen.... Servera med potatis och rödbetor. MUMS Jag älskar det!