Det blir så segt på bloggen just nu, jag tycker att det är så jobbigt att skriva med bara en hand. Allt tar så mycket längre tid. Idag har jag tvingat familjen att hjälpa mig att baka och som vanligt blir det enligt tradition, kavring och Vickans saffransrutor.Men, nu är det såhär: Du måste baka denna kavring om du inte redan gjort det! Det är en kavring alla mina långläsandebloggisar tjatar om till varje jul. Världens godaste kavring Den är sååååååå lätt att baka!!! Blanda allt i en bytta och släng sen allt i en form och in i ugnen. Åååååå längtar till första tuggan! Doften av detta verk är sagolik. Ingredienser1/2 liter filmjölk3 dl mörk sirap1 liter rågsikt1 tsk salt1 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat2 tsk brödkryddorInstruktionerBlanda torra ingredienser, Ljumma sirap och fil tillsammansBlanda blandningen noga och dela upp i två smörade brödformar. Japp, det ska vara kletigt. Sätt näst längst ner i ugnen på 175 grader i en timme. Njut av dofterna <3 Det är skid-förmiddag och jag sitter och väntar på Mira vaknar så att vi tillsammans kan sätta en deg med favoritbullarna till jul. Det är Vickans goda "Sockrade saffransrutor i långpanna" som blivit ett måste här hemma. Vi skippar dock att "sockra" dom, de är goda i alla fall och då tar jag hellre två utan socker än en med. Jisses vad dom är goda.KRAM och massa hjärtan till dig från mig! På fredag blir jag av med gipset, kan du gissa hur mycket jag längtar?