Fiskgratäng Åh jag lyckades med en så himla god fiskgratäng idag. Jag blev riktigt impad över mig själv faktiskt. Den är så gott som LCHF vänlig men den går också att göra riktigt Viktväktar god. Vill du ha receptet? Ja men då så, det kommer här såklart. Istället för potatismos gjorde jag en blomkålsmos med grunden från Åses LCHF recept, det hittar du HÄR. Det blev verkligen som vanlig mos!! Här får du ett recept på samma fast till dig som är med i Viktväktarna. Tänk, så blir alla nöjda =) Jag vet att många är med i både och. 4 port. 8 SP/portion Blomkålsmos: 1 Blomkålshuvud 1 dl mager riven ost 10% 1 tsk margarin 60% 1/2 dl lättmjölk 1 äggula Salt, peppar I paket torsk 600 gr. Sås: 1 påse Citron & Dillsås (med 80% margarin) 1 näve skalade räkor Gör som följande: Koka blomkålsbuketter med salt tills de är mjuka, cirka fem minuter. Häll av vatten och pressa ut så mycket vatten du kan i ett durkslag. Åse skriver att man kan ta en diskhandduk och trycka ut vattnet med (läs på hennes recept). Mina diskhanddukar doftar sköljmedel så jag hoppade det.... Häll i alla dom andra grejerna, salta, peppra och ta i en matberedare för bästa resultat. Det tinade fiskblocket lägger du i en form, saltar och pepprar. Såsen; släng ihop den som det står på paketet och när den är klar ta i räkorna. Spritsa blomkålsmoset fint runt fisken (jag var för hungrig för det...) och häll över såsen. Ta in i ugnen 200 grader i cirka 20 minuter. Du ser när moset fått en härlig färg. Ah, alltså så gott. Jag är dock inte glad för lightprodukter och tar helst riktiga grejer ;). Går du på LCHF så kan du ta en sås som du gillar som passar till fisk. Jag ska också erkänna att Gabriel höll på att kräkas när han insåg att det var blomkål han fick i munnen och inte potatis.. Hahaha..