Är du ute efter en rätt som både känns lyxig och samtidigt går snabbt att laga? Då är fläskytterfilé i krämig sås och tomat helt perfekt. Med ingredienser som grädde, soja och timjan samt färska tomater får du en supersmarrig och smakrik måltid som passar lika bra till vardag som till helg. Vi var 14 personer som åt det och ALLA tyckte väldigt mycket om middagen.Ingredienser (för 4 portioner)Potatis ca 900 gOlja 4 mskSalt och peppar efter smakFläskytterfilé ca 650 gMatlagningsgrädde 2,5 dlTorkad timjan ½ tskKinesisk soja 1 mskCocktailtomater Så här gör du – steg för steg1. Förbered potatisenSätt ugnen på 225 °C och placera en plåt i ugnen.Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan, samt salt, timjan och peppar. Häll ut potatisklyftorna på plåten som värmts i ugnen, och låt stå ca 25 minuter mitt i ugnen. Rör om lite då och då. Om du vill: Rosta gärna morötter i stavar tillsammans med potatisen för extra grönsaksvariation. För mer smak kan du tillsätta t.ex. vitlök, rosmarin eller paprika.2. Stek och laga köttet + såsenSkär fläskytterfilén i skivor och bryn i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar efter smak. Sänk värmen och tillsätt grädde, timjan och soja.Låt det småkoka försiktigt i ca 5 minuter tills såsen tjocknar något. Tycker du att det är "rinnigt" kan du ha i maizena. Vid risk att såsen “skär sig”, se till att inte koka för hårt och tillsätt grädden långsamt.Om du vill: Tips är att ha i lite dijonsenap om man gillar det, eller ha i kycklingfond som jag tog i3. ServeraLägg upp köttet i såsen tillsammans med klyftpotatisen och de delade tomaterna. ÄT OCH NJUT Alltså detta var SÅ gott, tack till Jeanette på jobbet som tipsade om detta. MUMS MUMS MUMS. Vill du se andra goda och enkla maträtter kan du se det HÄR i min kategor recept. Kommentera gärna hur det blev om du provar att laga denna otroligt enkla och goda maträtt– och dela gärna receptet med dina vänner!