Recept på Kalkonburgare Men åh vad gott det blev med kalkonburgare. Jag blev förvånad själv faktiskt, så himla smarriga så mannen tyckte att det får jag minsann göra fler gånger =). Min man äter ju inte kött så vi äter ofta kalkon och kyckling. I kväll testade jag på att göra burgare av den nyttiga kalkonfärsen. Här kommer receptet till fyra goda och mättande läckerbitar. Ingredienser 7 SP/portion: 500 gr kalkonfärs 1 ägg 1 msk ströbröd (LCHF variant: 1/2 msk fiberhusk eller knappt en msk Fibrex) 1 hackad lök 2 pressade klyftor vitlök 1 tsk Paprikapulver 1/2 tsk Chilipeppar 1/2 tsk Salt 1 tsk Spiskummin 1 tsk Oregano Margarin att steka i. Hacka löken och vitlöken. Blanda med de andra ingredienserna och gör burgare =). Stek de välsmakande kalkonhamburgarna väl i flytande margarin. Så.. klart! Jag gjorde dock så att jag stekte en stund och sen satte jag in dom i ugnen på 100 grader i ugnen. Jag gjorde en dressing: Matlagningsyoghurt Tacosås HOT Salt, peppar, paprikakrydda, 1 vitlöksklyfta och italiensk salladskrydda Servera med en härlig sallad med färggranna grönsaker till. Bröd tar du om du vill det eller låter du helt enkelt bli =)