Måndagsreceptet Köttfärslimpa Åh du har väl inte glömt Köttfärslimpa? Det är något av det godaste jag vet faktiskt. Jag tänkte berätta hur jag tillagar min. Det hade varit roligt att höra hur du gör! Återigen är det mormor som gett mig receptet. Jag ringde alltid till henne när det var något nytt som skulle tillagas. Jag gjorde dubbel sats eftersom det var sex som skulle äta (två små tjejer) och det räckte och blev en matlåda också. Dubbel sats; 800 gr färs (jag tar aldrig nötfärs för det blir så torrt) 1 gul lök 2 dl ströbröd 2 ägg Mjölk Kryddor: Salt, kryddpeppar, svartpeppar Hacka löken så litet som det går eftersom barn kan dö av stora bitar lök. Vi hade ingen gul lök så det fick bli en röd istället. Knäck två ägg, häll på alla kryddor (mer än vad man tror), ströbröd och mjölk och rör rundor. Ta så mycket mjölk så att det blir en sörja. Släng i den hackade löken och ställ det i kylskåpet. När sörjan blivit fast så är det dags att ta i färsen och blanda allt. Jag vet, jag är konstig... men jag tycker om att smaka på denna smeten.. Och det är alltid så att jag måste krydda mer =) Forma till en snygg limpa och sätt i mitten av ugnen på 200 grader och i en timme cirka. Efter halva tiden häller jag över vatten MUMS!!! Spadet från köttfärslimpan tar jag till såsen =) Morötter, lingon, inlagd gurka är dödsviktigt till så du vet! Igår njöt jag med hela familjen vid bordet. Jag åt annat men det var en fröjd att se hur dom njöt. Cornelia och Rasmus, Gabriel och Matilda, Mira och kompisen Oliva, Å så mannen. Det är kärlek! Andra recept hittar du på kategorin Recept. Smaklig spis och berätta gärna hur du gör! FÖLJ MIG GÄRNA PÅ Bloglovin Instagram Facebook Youtube