Recept- Krabbelurer Åh jag hade helt glömt bort Krabbelurer! Det åt jag och de stora barnen jättemycket när dom var små. Jag älskar när de färdiggräddade godingarna ändå låter lite smet kleta ut på hela tallriken. MUMS: Vem älskar inte kaksmet liksom? Och jag skämde bort barnen med detta till frukost före någon vecka sedan. Perfekt att ta med på utflykten också eftersom dom känna matigare än vanliga pannkakor. Du har säkert gjort dessa läckerbitar förr men i det nyttiga Sverige så äter vi inte mycket sån junk längre. Hemma hos oss har vi faktiskt en regel att kakor och glass har vi på den livsnödvändiga fredagsfikan och på kvällen får man popcorn. På lördagen, då far man sitt lördagsgodis. Vi är grymt duktiga på att hålla det faktiskt. Mannen och jag har inte ätit godis sedan förra året =) Här är i alla fall receptet som jag har följt i alla år =) Min älskade receptbok som är så sliten och skitig. 1 ägg 3/4 dl socker 3/4 dl mjölk 2 1/2 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Jag gjorde dubbel sats (helt i onödan) Vispa ägg och socker 2. Ta i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa med maskin 3. Ta i mjölken och vispa. Smeten är ganska tjock och kletig. Lite som en muffinssmet men tjockare. 4. Grädda med riktigt smör i en stekpanna. Jag brukar ta plättejärnet. Krabbelurer ska vara lite kletiga i mitten MUMS Jag gick ner med en bricka till Vampyren och hans flickvän. Eftersom dom sover hela dagen tänkte jag att dom kanske kom upp tidigare med spådan här frukost. Sylten var slut så det blev en klick glass istället =) Mira gillade dom... men hon vill helst ha pannkakor utan socker helt och hållet. Hon är definitivt inte lik sin mamma .. Fler recept hittar du HÄR.