Det blev en lång promenad idag i den krispiga luften! Det var riktigt skönt att komma ut ur bebisbubblan lite, men det är svårt. Rackarns vad kallt det var om näsan. Jag sa till mannen att jag inte förstår hur man kan vara ute i Norrland där det är -20. Jag hade dött! Han påstår att det är kallare här i Skåne med 0 grader än där uppe med -20. Kan det verkligen stämma? Det är inte konstigt att jag inte är en vinter-semester-person, jag fryser bara jag tänker på att gå ut. Brrrrr......... Jag har varit på skidsemester en gång och då trillade jag av liften och knäppte av skidorna innan liften stannade. Jag åkte ner i en svart backe så jag fick kasta mig för att inte dö och kröp upp igen. Så nej, jag håller mig på solstolen och inte i skidbacken tack. Idag blev det "min" mousakka som görs på mitt sätt. Jag tycker att det är jättegott!Här är ungefärligt recept, mängderna vet jag dock inte så precis eftersom jag höftar.Koka potatis som du låter svalna (jag skivar dom först så går det fortare)Stek färs med hackad lök (jag använder kalkonfärs)Krydda färsen med salt, peppar, mycket paprikakrydda och vitlökSläng i en köttbuljontärning, tomatpuré, lite chilisås och vatten så att det får puttra ihop sig ordentligt, men det ska inte vara "blött" när det ska i formen.Lägg ner den kalla potatisen i en form, varva runt lite med färsenHäll över grädden och toppa med massor av riven ost. Till 800 g färs hade jag 5 dl grädde och två nävar ostIn med formen i ugnen, ha det hellre på låg värme och längre så det gojsar ihop sig ordentligt. HÄR hittar du andra recept jag lagt ut, oftast enkla och väldigt goda om jag får säga det själv =)