Jag ÄLSKAR soppa och speciellt nu när det ruggigt utomhus. Vi försöker göra soppa en gång i veckan och denna gång fick mannen rycka in. Han gjorde en supergod kycklingsoppa med smaker av curry, körvel och dragon. Den blev riktigt matig med roftfrukterna i. MUMS. Denna kommer vi att göra MÅNGA gånger! Grundrecept kommer från Viktväktarna. INGREDIENSER 600 gr strimlad kycklingfilé 2 st morötter 100 gr rotselleri 1 vitlöksklyfta 1/2 strimlad purjolök 2 tsk flytande margarin 80% 6 dl vatten 2 st kycklingbuljongtärningar cirka 1 tsk curry 1 tsk körvel 1 tsk dragon 2 dl matlagningsgrädde 4% färsk persilja INSTRUKTIONER 1. Börja med att skala och skär rotselleri samt morötter i mindre tärningar och stek i en kastrull ett par minuter 2. Under tiden så strimla purjolöken och tillsätt sedan med det andra samt pressa ner vitlöken. Stek allt så att det blir glansigt. 3. Lägg i buljongtärningarna, curry, körvel, dragon och vatten och låt allt koka upp. 4. Under tiden strimla kycklingfilén och lägg det i soppan. 5. Låt allt koka tills kycklingen är färdig (beroende på tjocklek såklart). 6. Häll över grädden och smaka sedan av med salt och peppar. 7. Lägg över den hackade persiljan med finess 8. Servera =) Den var verkligen JÄTTEgod! Vill du ha mer drag i kycklingsoppan så kan du ta i sambal oelek och curry vindaloo. Servera med knäckebröd eller annat till (ej medräknat i pointsen). Denna soppa ger bara TVÅ points med blått och är perfekt att ha i frysen på jobbet! MUMS Mer recept hittar du HÄR