Hej vännen, just nu ligger Mira med feber, mannen med värk och hosta, ingen kommentar. Har du märkt en sak? Jag har börjat tycka om att laga mat. Jag försöker tipsa dig en gång i veckan. Tycker du att det är bra? Förra veckan gjorde jag grekiska souvlaki på kyckling och det blev så himla gott. Mannen tackade miljoner gånger för den goda maten. Här kommer recept till dig såklart. 5 portioner souvlaki 2p💙 1 kg tinad kycklingfilé 1 lime (saften) två röda paprikor 1 lök 2 klyftor pressad vitlök 2 msk rapsolja kryddor: salt, peppar, 2 msk oregano, 1 msk grillkrydda Blanda olja, pressade limesaften, alla kryddor samt två pressade vitlöksklyftor i en bunke. Dela paprikorna och kycklingfilén samt lök i lagom stora bitar och blanda ner i marinaden. Låt stå så länge som möjligt, minst 1 timme. Jag tog schalottenlök eftersom vi hade det hemma. Det blev riktigt riktigt gott. 4. Sedan trär du kyckling, paprika och lök på spetten. 5. Jag körde in det i ugnen på varmluft 200 grader i cirka 10 minuter sen drog jag igång grillen och vände spetten ett par gånger. När dom fått gott med grillyta så ansåg jag dom färdiga =) Jag gjorde även en tzatziki till (på mitt vis) 0p 💙 1. Riv en gurka och salta på MASSOR, låt detta stå en LÅNG stund 2. Pressa sedan ur all vätska ur gurkan 3. Blanda i naturell kvarg 3% cirka 1 dl 4. Ta peppar, ta i 2 pressade vitlöksklyftor och lite sötströ. Smaka av om det behövs mer salt Det blev så himla smarrigt!!! Vi hade bakad potatis (8p för stor 💙) till och jag längtar tills vi kan grilla detta ute på den riktiga grillen. MUMS. Nästa gång jag tar rotsaker i ugnen till. LÄNGTAR redan. Fler recept hittar du HÄR.