Måndagsreceptet; Lax- & spenatpaj a´la Camilla Åh igår var det tjejemys med världens godaste Lax- & spenatpaj och brunch enligt alla som var hemma hos Camilla. Jag ska visa dig allt gott som serverades men det är ju måndag och det innebär ett recept eller hur! Idag får du alltså receptet på pajen som Camilla bjöd på =) Resten får du se senare. 1 pajform 300 g lax (färsk, kallrökt eller frusen) 200 g babyspenat 3 ägg 2 dl grädde 2 dl ost Pajdeg 3 dl vetemjöl 125 g kylskåpskallt smör 3 msk iskallt vatten Gör såhär: Pajdegen: Skär smöret i mindre bitar BLANDA mjöl och smör för hand eller i matberedare till en smulig massa Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg Tryck ut degen i formen Nagga bottnen med en gaffel Låt vila ca 30 minuter i kylen Sätt ugnen på 225°C Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter Pajfyllningen: Skär laxen i mindre bitar och hacka babyspenaten grovt. Fördela i det svala pajskalet. Vispa samman ägg, grädde och ost. Häll äggstanningen över laxen och spenaten i pajskalet. Grädda pajen i ugnen, 200 grader i cirka 25 minuter.