MOUSAKKA God måndag är du sugen på Mousakka? Det är något jag skulle kunna äta hur mycket som helst. Det och lasagne. MUMS. Jag har ett annat sätt att göra detta på som är mycket lättare. Du kan hitta massa recept på "riktig" men jag gillar denna lätta varianten. Det är INTE lönt att du bjuder mig på en äkta grekisk Mousakka för det tycker jag är så äckligt. Jag minns när jag var på Kreta för 20 år sedan och var överlycklig när jag beställde en sådan på restaurangen och jag höll på att klökas när jag åt. Äggplanta är inte min grej, inte i någon form alls. Örk, det är alldeles för slibbig för min smak. Nu ska du få ett alldeles vanligt recept på Mousakka som jag gör den. Och våga experimentera för man kan ju göra denna på massor av olika sätt. Jag har inte exakta mått men smaka av efterhand. Du ska ju gilla det =) INGREDIENSER: Fläskfärs eller blandfärs 500 gr 1 gul hackad lök Vitlök Kokt och skivad potatis (undvik och ta aubergine istället om du äter LCHF) Tomatpuré Chilisås Riven ost, cirka 2- 3 nävar 5 dl grädde Paprikakrydda, svartpeppar, salt GÖR SÅHÄR: 1. Skala och koka potatisen. Vill du att det ska gå fortare så skiva potatisen innan du kokar den. Låt potatisen kallna innan du använder den 2. Hacka lök och vitlök. Jag tar alltid 4 vitlöksklyftor men många tycker att det är för mycket. 3. Stek färsen med lök och vitlök 4. Häll i tomatpuré, kryddor och smaka av. Låt det puttra en stund. 5. Ta fram en bunke och blanda grädden, lite chilisås och krydda med paprikakrydda, salt och peppar. Ta två stora nävar med riven ost och blanda i också. 6. Lägg köttfärsen i en ugnssäker form, lägg över potatisen och häll sedan över grädden. Hjälp såsen att komma ner mellan potatisen. Lägg på lite extra riven ost på toppen. 7. In i ugnen på 200 grader och låt det stå tills din Mousakka fått en härlig färg. 1. Skala och koka potatisen. Vill du att det ska gå fortare så skiva potatisen innan du kokar den. Låt potatisen kallna innan du använder den 2. Hacka lök och vitlök. Jag tar alltid 4 vitlöksklyftor men många tycker att det är för mycket. 3. Stek färsen med lök och vitlök 4. Häll i tomatpuré, kryddor och smaka av. Låt det puttra en stund. 5. Ta fram en bunke och blanda grädden, chilisås och krydda med paprikakrydda, salt och peppar. Ta två stora nävar med riven ost och blanda i också. 6. Lägg köttfärsen i en ugnssäker form, lägg över potatisen och häll sedan över grädden. Hjälp såsen att komma ner mellan potatisen. Lägg på lite extra riven ost på toppen. 7. In i ugnen på 200 grader och låt det stå tills din Mousakka fått en härlig färg. Tvinga familjen att hjälpa till, här hemma är det i alla fall så att maten är godare då