Ikväll kommer våra fina vänner på besök så här städas det i alla hörnor. Mannen ska göra sin thai mat till huvudrätt och bjuda på en koreansk förrätt. Så jag tyckte att det passade med min pepparkakskladdkaka till efterrätt 🙈, heja Sverige liksom. Denna har jag gjort många gånger och den är så god och enkel! Det är som en vanlig kladdkaka men med smaker av jul. Jag vet inte vart receptet kommer från då det är uppskrivet i min receptbok så jag kan dessvärre inte ge någon cred. Ingredienser: 150 g smör 4.5 dl strösocker 3 ägg 2.5 dl mjöl 0.5 dl kakao 2 msk pepparkakskrydda 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt Garnering: Vispgrädde Rårörda lingon efter smak Smulade pepparkakor Florsocker Såhär enkel är den att göra! Börja med att smörja en form på 24 cm (en sådan med avtagbar kant om du har) Sätt på ugnen på 175 grader Smält försiktigt smöret i en kastrull och ta av från värmen Blanda i övriga ingredienser och rör tills den är en jämn smet Häll blandingen i formen och sätt i mitten av ugnen i 17-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Jag tar 18 minuter och då är den lite kladdig och gosig i mitten Låt kladdkakan svalna innan den äts, helst kylskåpskall Garnera med pudrat florsocker och smulade pepparkakor (om man vill) Vispa vispgrädde och vänd ner lingon efter smak (jag har alltid en skål med vanlig vispgrädde också) Ät och njut, gärna med en god glögg Och glöm inte det viktigaste.... städa upp efter dig! Andra av mina recept hittar du HÄR