Vilka HURRAAA rop det blev med min bild på Kålpudding på Instagram (@fnulan). En rätt som jag ÄLSKAR och faktiskt är ganska grym på att tillaga om jag får säga det själv. Här förvälls/steks ingen kål, här gör vi det lätt för oss. Tack mamsen för att du har lärt mig och ikväll får mannen lyssna på min kålsymfoni =) Nu överdrev jag med en vanlig kålpudding, en kålpudding gjord på kalkonfärs utan sirap och en köttfärslimpa till de "kål-allergiska" barnen. Det slipper du.. Ingredienser 1 kg blandfärs 2 ägg cirka 1-2 dl Ströbröd 1 hackad Lök MYCKET kryddpeppar, salt, grillkrydda och en nypa socker (efter smak men det ska vara ganska salt) Några dl mjölk Vitkål Ljus sirap Ta äggen och häll på den hackade löken och kryddorna och blanda runt. Ta i ströbröd och blanda. Det ska vara så att det blir tjockt. Sen häller du på mjölk till det är ganska löst. Ställ in gojan i kylen. Under tiden kan du strimla vitkålen tunt. Jag som älskar kål har MYCKET! När gojan har stelnat tar du ut den och blandar den med färsen och kålen i en stor bunke. Släng ner allt i en form och ringla över ljus sirap. Skäms inte, ta mycket! 175 grader och 45 minuter i ugnen är lagom. Efter halva tiden tar du ut formen och häller över vatten! ÄT och NJUT!!!! Vattnet som blir i formen gör du såsen på! Min köttfärslimpa görs på samma sätt men utan kålen och mindre salt.