Min man älskar Thai mat och Tom Kha gai. Och det ska inte vara den försvenskade sorten utan riktigt thailändskt. Min favoritmiddag är när han gör sin buffé av läckerheter från världen fräschaste kök. En av hans bästa vänners mamma lärde honom massor om det kulinariska och thailändska köket. Idag tog jag i från tårna och försökte mig på en Tom kha gai. Ja, jag skrev försökte... Snabbt och lätt men så långt ifrån den riktiga sorten. Jag gjorde mitt bästa i alla fall. Vad gör man inte för mannens skull, jo jag tog minsann Sambal Oelek i maten. Det är stort för denna mat-mesen. 5 dl Kokosmjölk, 2 tsk ingefära, 1 lime (saft och skal), 1 morot, 1/2 grillad kyckling (utan ben och skinn), 1 purjolök, 2 hönsbuljongtärningar, 6 dl vatten, 2 tsk Sambal oelek och lite mjöl till redning. Det blev helt okej faktiskt men inte som den riktiga saken såklart. Och jag LOVADE Mira att inte berätta vad hon tyckte att ingefäran liknade så du får gissa istället ;)