Om du aldrig har ätit en autentisk italiensk tiramisu har du missat något. Du kan vanligen hitta en lokal version av denna berömda dessert, men det är inte samma sak helt enkelt. Problemet är att när du beställer en tiramisu på den lokala restaurangen blir du troligen serverad något som påminner om den riktiga italienska rätten, men som bara inte är rätt. Vad du ska veta är att problemet inte nödvändigtvis beror på den vispade toppingen eller kexskorpan, utan på kaffet. För en riktigt autentisk tiramisu från Treviso behöver du äkta italiensk espresso. För att göra riktigt bra espresso till ditt tiramisu-recept behöver du en kaffemaskin av hög kvalitet. Här finns det som recenserat olika typer av kaffemaskiner så att du kan påbörja ditt sökande. För en riktigt äkta italiensk espresso bör du nu skaffa de bästa italienska kaffebönorna som finns tillgängliga i ditt närområde. Du bör leta efter medium- eller mörkrostade bönor med intensiva toner av choklad. Kom ihåg att eftersom du vill göra en espresso ska bönorna malas fint för att få ut mesta möjliga smak. Kaffet För att kunna göra en korrekt espresso till din tiramisu behöver du verkligen en espressomaskin. Du kan brygga en stark kopp kaffe men den kan inte jämföras med den fylliga smaken hos en riktigt stark espresso. En riktig shot ska ha ett lager crema på toppen, vilket är kännetecknande för en perfekt italiensk shot. Tiramisu Det finns många varianter av den relativt simpla efterrätten tiramisu. I vissa recept används inte råa äggulor, och om detta är ett problem kan du leta efter andra alternativ. Men vi vill ge dig originalreceptet från Treviso så att du hemma kan njuta av den autentiska italienska smaken, men känn dig fri att dekorera som du vill. Ingredienser 300 g mascarpone 3 äggulor 125 g socker 20 kex av typen Ladyfinger Lätt sockrad espresso Kakaopulver Rom eller Marsala-vin (valfritt) Gör så här 1. Gör en färsk sats starkt espressokaffe och låt det svalna. Två stora shots borde räcka. 2. Vispa äggulorna tillsammans med sockret i en stor skål och tillsätt sedan mascarpone. Blanda detta tills en mjuk och bredbar kräm bildas. 3. Doppa 10 av ladyfingerkexen i kaffet så att de blir fuktiga men inte helt genomdränkta. Om du vill har du här möjligheten att tillsätta rom eller Marsalavin i kaffet innan du blötlägger ladyfingerkexen. 4. Arrangera kakorna i ett enda lager på en tallrik. 5. Använd en gummispatel för att jämnt fördela ca ½ av grädden över kexen. 6. Doppa de övriga 10 kexen och lägg dem i ytterligare ett lager ovanpå grädden. 7. Bred ut resten av grädden över detta lager. 8. Strö ett lätt lager kakaopulver över toppen. 9. Kyl ner innan du serverar. Servering Skär tiramisun i enskilda rutor för servering. Gör en ny sats espresso och servera efterrätten till kaffet. Den här läckra efterrätten kommer garanterat att få din nästa fest att kännas som en autentisk resa till Italien. Glöm dock inte att bjuda mig!