När jag ska laga mat vill jag att det ska vara enkelt, bra ingredienser och mycket smak. Jag ska inte behöva stå i timmar och det ska finnas tid för att plocka undan disken innan man sätter sig och äter. Det är då man ska ha "sköter-sig-själv-mat". Släng ihop och ät... Denna gång blev det kyckling i ugnen med massa gott. Dela det du vill ha, släng i en braspanna och låt den stå i ugnen i två timmar så det får gotta sig ordentligt. MUMS. Ingredienser som räcker till en stor familj eller många matlådor: 2 kg kycklinglårfilé 250 g delade cocktailtomater 2 röda paprikor, i bitar 8 skivade vitlöksklyftor färsk basilika (en kruka) 1,5 dl olivolja flingsalt & svartpeppar 2 delade morötter 6 delade potatisar Sätt ugnen på 130 grader. Alla grönsaker ovan preppas och läggs tillsammans med kycklinglårfileerna på braspannan. Salta och peppra efter tycke och smak och sen häll över oljan. Till sist tar du halva den färska basilikan och lägger ovanpå. Sätt in det i ugnen och låt det stå där och gosa sig i två timmar. Diska och duka och pilla dig lite i naveln under tiden det blir klart i ugnen När det är fem minuter kvar kan du sätta på grilleffekt en stund och höja temperaturen om du vill ha din kyckling lite krispigare. Servera en hungrig familj och lägg på resterande av basilikan. Ät och var nöjd med en god matlagningsinsats! Tvinga familjen att städa efter dig! Andra av mina recept hittar du HÄR. Alltid enkla och goda! Det är så gott! Eftersom det är så låg värme blir det färdigt lugnt och göttigt. Kycklingen blir inte ett dugg torr, det trodde faktiskt jag. Men icke som nicke!