Jag smyger in här lite försiktigt och hoppas att ingen märkte att jag lös med mina frånvaro igår. Äsch du har väl fullt upp med alla julbestyr så du har ändå inte tid med detta gnällmonster. Idag har jag kommit på hur jag fått mina blogg-gener. Alltså min mamma var föregångaren till ALLA matbloggar. Jo det är sant. Kolla här, detta är beviset. Detta är ett receptkompendie hon har satt ihop med de recept hon gjorde hemma när vi var små =). Ser du att hon har ritat och skrivit så fint och alla vi tre döttrar fick varsitt. Tror inte du att detta är föregången från stenåldern till det som är matblogg idag? Mamsen ville nog att vi skulle förvalta hennes "skåpkaka" väl. Anledningen till att den heter just "skåpkaka" är helt enkelt så att när hon skulle mala mandel till kakan med en sån där mandel-malar-sak som fanns för gick det inte så bra. Så efter några försök tog hon alltihop och slängde in i köksskåpen- Skåpkaka.... Du kan läsa om det HÄR. Jag har men för livet kan jag avslöja.. Idag gjorde jag mammas variant på Moussaka som står i hennes "matblogg". Så himlans gott!!!! 1. Skala, skiva och kok 1 kg potatis, låt svalna 2. Stek 1/2 hackad lök, 1 hackad vitlöksklyfta 3. Stek med 500 gr färs (jag använder kalkon) 4. Krydda med salt, svartpeppar & paprikakrydda 5. Häll på chilisås så att det blir "geggigt" 6. Lägg potatisskivorna i botten på en form täck med färsen 7. Blanda 6 dl vispgrädde och MASSA riven ost, salta, peppra och ta i 1 dl chilisås 8. Häll blandningen över färsen 9. Sätt in i ugnen på 225 grader 10. Låt den gotta sig jääääättelänge MUMS, smaklig spis!