Vännen, alltså förlåt. Jag har helt och hållet struntat i dig. Dels för att jag varit mormor mycket, renoverat och igår klubbades jag av migränmonstret. Vilken tur att du orkar komma tillbaka och förlåter mig. Du vet att jag finns på Instagram också va? Jag kämpar för att komma upp i 10k så att jag kan dela mina inlägg där. Kan du hjälpa mig kanske? Idag hittade jag ett recept i Viktväktarnas receptbank som jag ville testa. Jag är INTE glad i fisk men tänkte testa. Däremot har jag gjort en del ändringar på originalreceptet så du får min version av Panko- och parmensanpanerade fiskpinnar. Och GUDARS vad gott! Fiskpinnar: 500 gr torsk (upptinad eller färsk) 2 ägg 1 dl panko ströbröd 1 dl riven parmesan 1/2 msk flytande margarin Salt, svartpeppar & grillkrydda Potatismos: 800 gr potatis 1 tsk flytande margarin 1 dl lättmjölk Muskotnöt, salt & svartpeppar Sås: 2 dl matlagningsyoghurt 8% 1 klyfta vitlök 3 msk dill Pressad citron efter smak, salt, citronpeppar och italiens örtkrydda Börja göra såsen så att den kan stå och dra i kylen en stund, det är bara att blanda allt och smaka av. Skala och koka potatisen tills den är färdig under tiden gör du fiskpinnarna: Torsken delar du i mindre bitar och doppar bitarna i uppvispade ägg. Sedan vänder du bitarna i blandningen med panko, kryddor och den rivna parmesanen. Stek sedan bitarna tills dom är riktigt frasiga och fint bruna. Det sista är bara att göra potatismos som vanligt! Ha gärna citron att ta på fisken om du gillar det. Jag serverade med ärtor och ärligt talat hade inte såsen behövts även om den var väldigt god. 11p om du följer blått! Jag trodde inte på det där med sås till potatismos men det var jättegott! Det är första gången för min del med panko, det var hur bra och gott som helst. Jag öste i en hel del krydda i blandningen. MUMS Mira rynkade på näsan och surade för att hon inte skulle få "riktiga" fiskpinnar. MEN, när hon smakat åt hon som en tok. Det blev riktigt riktigt gott och det kommer vi att göra om fler gånger.