Snacka om vandring i min smak Nu ska jag berätta mer om min och Maricas vandring på långfredagen. Vi lyckades pricka in den enda dagen utan regn under hela påsken. Naturligtvis var det inte bara vandringen som var i fokus utan det var även gourmetmaten på den 7 km långa sträckan. Vi var på en sån kallad Smakvandring. Det blev fem stopp där vi bjöds på lokala närproducenters läckerheter. Att äta god mat utomhus är så gudomligt gott! Varför är det så gott att äta ute tro? Vi traskade längs Romeleåsens varierande miljöer bland en trollsk granskog, upp på Klintakullen, vi tog siktet på ett öppet landskap, kohagar och fick njuta av hela Romelåsens charm. Vi vistades i skogen med utslagna vitsippor där Jätten Finn, trollen Barsärka och Långstrumpa hade sina hemvistelser. Vår guide hette Peter och det var härligt att höra om sin omgivnings egna historia. Tänk att man vet så lite om sin egen miljö. Ganska tragiskt egentligen. Menyn på Smakvandringen är hemlig så den kan jag inte skriva om ;). Den varierar efter säsongen men den är helt och hållet från mindre lokala närproducenter och där var nog inget jag INTE tyckte om. Det var verkligen en trevlig upplevelse med fantastisk miljö och otroligt god mat. Jag tror faktiskt att Marica och jag har hittat en ny tradition till påsk istället för konstrundan. Nästa gång kanske vi testar smakvandringen på Österlen. Smakvandringen var verkligen en härlig upplevelse och värt varenda öre! Du får mat, dryck och guidning och naturen är helt oslagbar! Och jag lovar dig att du får en väldigt god natts sömn därefter ;) [caption id="attachment_63157" align="aligncenter" width="1024"] Vår guide Peter berättade så hjärtligt om maten och bakgrunden till varje rätt och dryck.[/caption] [caption id="attachment_63158" align="aligncenter" width="1024"] Peter berättade även om miljön och naturen. Alltså jag kan verkligen ingenting!![/caption] [caption id="attachment_63092" align="aligncenter" width="1024"] Första stoppet var precis vid The Lodge där Smakvandring utgår från. Där var det goda ostar och must[/caption] [caption id="attachment_63091" align="aligncenter" width="1024"] Andra stoppet innehöll bland annat sill, soppa och god öl[/caption] [caption id="attachment_63090" align="aligncenter" width="1024"] Tredje stoppet var massor med charkuterier och en hel del överraskande vegetariska delikatesser. Här kom en ny favorit för min del, ramslökspesto. Jag köpte med mig hem en burk också =)[/caption] [caption id="attachment_63159" align="aligncenter" width="683"] Det var vitsippor ÖVERALLT!![/caption] [caption id="attachment_63089" align="aligncenter" width="1024"] Det näst sista stoppet var ett honumgsstopp då vi fick smaka på fyra olika sorter och inte trodde jag att det kunde vara sådan skillnad. Vet du att honungens smak beror på var du placerar den! Vill du ha "hallon-honung" placerar du bihuset vid hallonbuskarna till exempel.[/caption] [caption id="attachment_63156" align="aligncenter" width="683"] Högst uppe på Klintakullen, det var en pärs att komma upp där kan jag erkänna, Jisses...[/caption] [caption id="attachment_63088" align="aligncenter" width="1024"] Det sista stoppet blev ett Kaffestopp med bakelser, choklad och lakrits. Den goda hallonsaften från Hallongården svepte jag i mig ett par glas av.[/caption]